07 May 2014

AMARAN KEPADA PESAKIT GOUT

KANDUNGAN ASID URIK DALAM MAKANAN

Hati-hati buat mereka yang ada penyakit Gout. Jaga pemakanan anda kerana setiap makanan yang diambil mempunyai asid urik sama ada tinggi atau rendah.

Bagi penderita gout dan mereka yang paras asid urik tinggi, maka kenalah mengambil tahu hal berikut:



 
Nampak semuanya sedap kan.. memang sedap.. tapi berapa kandungan asid urik bagi setiap pemakanan tersebut? Jom kita baca lagi..
  • Agak tinggi (asid urik sekitar 100-130 mg per 100 gram makanan), boleh ambil tapi jangan berlebihan: kacang, cendawan, daging arnab, daging rusa, lidah,belut, tulang rusuk, daging lembu, daging itik.
  • Tinggi (asid urik melebihi 150 mg per 100 gram makanan), maka elok dipantang saja: ketam, daging ayam, udang, ginjal, daging angsa,hati, jantung, kelenjar. Maka makanan kerang-kerangan dan organ haiwan memang perlu dielakkan. Nampaknya daging ayam pun perlu dipantangkan.
Mencegah lebih baik daripada mengubati kan.. Jadi sebelum jadi apa-apa yang lebih serius ada baiknya kita cari suplemen yang sesuai bagi mengatasi masalah ini.

SUPLEMEN SHAKLEE YANG DISYORKAN.

 
Sili klik di sini untuk dapatkan info lanjut tentang Set Gout Shaklee ini..
 
*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. 

Zue Mat Amin

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2012 Reserved to superbvitaminme
Design by Ccicute Design